Sommerleir

« Gå tilbake

Søk jobb nå!
Vi poster også oppdateringer fra leiren på Facebook og Instagram !

Kun 8 mil syd for Oslo i den idylliske innsjøen Vansjø, som en gang var en del av Oslofjorden, med sine utallige kanaler og øyer ligger det 1200 mål store, frodige og vakre ”kongeriket” Oksnøen. Et bitte lite kongedømme med eget flagg og pass, og med egne lover og egen regjering tilrettelagt for og av alle de 1500 - 2000 leirbarn og -ungdom fra 8 til 16 år som hver sommer bor i riket, og danner dets folk Oksnøianerne.

Oksnøen leir byr på alle former for sommeraktiviteter til lands og til vanns som fotball med cup, volleyball, bordtennis, pil og bue skyting, trampoline, ridning med instruksjon og turridning, fjellklatring, rappellering, bruskassestabling, fiske, seiling med regattaer, windsurfing, vannskikjøring, wakeboard, tube, motorbåtkjøring, padling av kano og kajakk, svømming og stup. Vi har også en utrolig spennende taubane som går fra en øy til en annen. Det arrangeres også hinderbane, triatlon, rebusløp, sjøslag, og øyturer med overnatting.

Vi har også roligere fellesaktiviteter som kunstmaling, tegning, teater, dans, spill av alle slag, høytlesning, quiz, lappesteking og mye hygge for alle. De som er glade i dyr får være med å stelle og fôre kalvene, sauene, grisene, kaninene, endene, gjessene, kalkunene, og, for ikke å glemme, hestene.

På kveldene har vi aktiviteter som bålkvelder med historier, sang og gitarspill, setting av garn, oksnøiade, restaurant, karneval, og diskotek med underholdning.

Book nå

Tidsrom Dager Pris Leir (7-14) Senior (15-16)
1. periode fredag 19. juni til lørdag 27. juni 9 Dager 8 050,- åpner 15. oktober
2. periode søndag 28. juni til søndag 5. juli 8 Dager 7 350,- åpner 15. oktober
3. periode mandag 6. juli til søndag 12. juli 7 Dager 6 150,- åpner 15. oktober
4. periode mandag 13. juli til søndag 19. juli 7 Dager 6 150,- åpner 15. oktober
5. periode fredag 24. juli til torsdag 30. juli 7 Dager 6 150,- åpner 15. oktober
6. periode fredag 31. juli til lørdag 8. august 9 Dager 8 050,- åpner 15. oktober
7. periode søndag 9. august til lørdag 15. august 7 Dager 7 350,- åpner 15. oktober
Høstleir lørdag 26. september til fredag 2. oktober 7 Dager 5 450,- åpner 15. oktober
1. periode — 8 050,- fredag 19. juni til lørdag 27. juni (9 Dager) åpner 15. oktober
2. periode — 7 350,- søndag 28. juni til søndag 5. juli (8 Dager) åpner 15. oktober
3. periode — 6 150,- mandag 6. juli til søndag 12. juli (7 Dager) åpner 15. oktober
4. periode — 6 150,- mandag 13. juli til søndag 19. juli (7 Dager) åpner 15. oktober
5. periode — 6 150,- fredag 24. juli til torsdag 30. juli (7 Dager) åpner 15. oktober
6. periode — 8 050,- fredag 31. juli til lørdag 8. august (9 Dager) åpner 15. oktober
7. periode — 7 350,- søndag 9. august til lørdag 15. august (7 Dager) åpner 15. oktober
Høstleir — 5 450,- lørdag 26. september til fredag 2. oktober (7 Dager) åpner 15. oktober

Seniorleir

Seniorleiren er et tilbud til deg som er 15 eller 16 år, dvs. at du må være født i enten 2004 eller 2005. Seniorleiren går parallelt med 1. 2. og 6. periode. Deltagerne bor i egne hytter i selve leiren med et helt eget opplegg tilrettelagt kun for seniorleir deltakerne.

Deltagerne på seniorleir spiser noen av måltidene som på vanlig leir i tilegg til at de har en egen meny som de selv er med på å utarbeide, og er med på å tilberede, ikke minst. De har egne aktiviteter samt aktiviteter sammen med de vanlige leirdeltagerne. Her får deltakerne anledning til å lære mer om aktivitetene, og selv få være med på å gjennomføre dem. Seniorleir er et populært alternativ, for både jenter og gutter, så her bør man melde seg på så raskt som mulig da det kun er 25 plasser per periode.

Merk at for seniorleir i 1. periode er ankomst kl. 11.00 dagen etter vanlig ankomst det vil si lørdag 20. juni på Esso stasjonen i Råde sentrum (Karlshus).

Ankomst for Seniorleir periode 2 og 6 er samme dato som for vanlig sommerleir, men deltakerne møter på Esso stasjonen i Råde sentrum (Karlshus) kl 16.00. De som ønsker å ta toget tar det samme toget som de øvrige leirdeltakerne.

Har dere spørsmål om seniorleiren er det bare å ringe: 69284441.

2005'ere kan også booke seg inn på vanlig leir i periode 3, 4, 5 og 7.

Om oppholdet

Alle aktivitetene våre er ment til å motivere og å skape interesse og erfaring, uten at vi går for mye inn på teori og tekniske detaljer. Alle får hjelp til å komme i gang, lærer gjennom å prøve uunder oppsyn, og vil få ytterligere instruksjon om de ønsker og er ivrige.

Vår pedagogiske idé er at leirdeltakerne blir møtt med tillit til at de kan, og at alle får muligheten til å prøve med tilrettelegging og oppfølging av våre dyktige og dedikerte ledere. De motiveres og oppfordres til å utfordre seg selv å prøve nye og spennende aktiviteter, men står, til enhver tid, frie til å velge selv.

Deltagerne bor i hovedsak i enkelthytter med 4-6 personer, eller i større hytter med 5-11 manns rom. Rommene blir tildelt etter alder og kjønn. Ledere bor, som regel, sammen med de aller yngste deltagerne, mens de eldre bor alene med ansvarlige ledere som bor i hytter i nærheten. Vi har sanitæranlegg med dusjer, vasker, og toaletter. Hyttene og rommene er enkle, men hyggelig innredet. Deltagerne må ta med egen pute, sovepose og eget laken under oppholdet på Oksnøen. De som ikke ønsker å sove i sovepose under hele oppholdet tar med dyne med trekk, men alle bør ha sovepose for eventuell overnattingstur.

Praktisk informasjon

Kommunikasjon

Det er ikke anledning til å ringe til leirdeltagerne under oppholdet med mindre det er av helt spesielle grunner, eller akutte nødstilfelle. Grunnen til dette er at vi er i aktivitet hele dagen, leirområdet er stort, aktivitetene er mange og spredt, og vi ser det som viktigere at deltakerne er ute i aktivitet og morer seg enn at de går rundt hushjørnene og venter på telefon. Har deltagerne behov for å ringe hjem vil de få anledning til det.

NB! Det er ikke anledning til å ha mobiltelefon under oppholdet. Oksnøen er fritt for mobiltelefoner, internett, tv, video, dvd eller annet elektronisk utstyr. Her er det fri utfoldelse av masse andre aktiviteter som står i fokus.

Alle dere foreldre som gjerne vil fortelle barna deres hvor glade dere er i dem, og hvor mye dere savner dem, oppfordrer vi til å sende pakke, brev og/eller kort. Det er helt utrolig hvor mye barna setter pris på å få fysisk post i disse digitale tider.

Postadresse: Oksnøen Leir, Postboks 49, 1641 Råde. Husk å merke posten med barnets navn!

Vi forsøker å oppdatere Facebook og Instagram hver dag hele sommeren med filmer, bilder og nyheter slik at dere foreldre og øvrig famile kan følge med på hva som skjer her på Oksnøen mens deres håpefulle er på leir.

Hjemlengsel

Hjemlengsel er noe som kan dukke opp, og i slike anledninger er det viktig at dere har direkte kontakt med periodens førsteleder og/eller ”nurse” for at dere sammen får gjort det som er best mulig for deltakerens opphold. Vi har god erfaring med hjemlengsel, og måter å takle dette på, men er avhengige av direkte, åpen og konstruktiv kommunikasjon med dere foreldre. Så snart vi blir kjent med, eller får en anelse om at en leirdeltaker lengter hjem tar vi kontakt med foreldrene.

Besøk

Det er ingen besøksdag i løpet av perioden.

Hyttene

Deltagerne bor enten i enkelthytter med 4-6 personer, eller i større hytter med 5-10 manns rom. Vi tildeler rom i forhold til alder og kjønn, og strekker oss så langt som overhode mulig for at venner som reiser sammen får dele rom. Ledere bor, som regel, sammen med de aller yngste deltagerne, mens de eldre bor alene, og har ansvarlige ledere som bor i hytter i nærheten. Vi har sanitæranlegg med dusjer, vasker, og toaletter. Hyttene og rommene er enkle, men hyggelig og praktisk innredet. Deltagerne må ta med egen pute, sovepose og eget laken under oppholdet på Oksnøen.

Utstyrsliste

* Velger man dyne bør man ha med sovepose i tillegg for eventuell overnattingstur.

Du må gjerne medbringe personlig utstyr som f. eks musikkinstrument og rideutstyr. Leiren ordner med enkelt fiskeutstyr, men for entusiaster anbefaler vi å ta med eget.

NB! Alt personlig utstyr medbringes på eget ansvar, og alle deltakerne bør ha reiseforsikring. Husk å navne alt som tas med!

Gjenglemt

Oksnøen Leir tar ikke ansvar for noe gjenglemt tøy eller utstyr. Alle henvendelser angående gjenglemt tøy gjøres på e-post til [email protected]. Husk å se over deltagerens bagasje før dere drar hjem. Det er ikke alltid like lett å vite hva man hadde med seg når man ankom leiren. Det kan være smart å la barna være med å pakke bagasjen, og/eller legge ved en pakkeliste.

Ankomst og avreise

Ønsker man å bringe/hente barna selv så er ankomst mellom kl. 15.00 - 17.00, og avreise mellom kl. 12.00 - 14.00. Vi ber om at tidene overholdes, da vi trenger tid til å sette leiren i stand mellom periodene.

Leiren stiller også med egne reiseledere på følgende tog til og fra Råde:

 
Avgang Oslo S, tog R20 til Halden (Gøteborg) kl. 15.01
Ankomst Oslo S v/retur, tog R20 fra Halden (Gøteborg) kl. 13.49

De som ønsker å ta toget, kjøper egen billett tur/retur Oslo-Råde. En uniformert reiseleder vil stå på perrongen ved toget senest en 1/2 time før avgang. Vennligst vær ute i god tid. Vær oppmerksom på at det kan være buss for tog i enkelte perioder, spesielt om sommeren, med andre avgangs- og ankomsttider. Om det er buss for tog anvender vi heller buss. Dette vil bli opplyst om i ”Verdt å vite innen ankomst” skrivet vi sender ut ca 1 uke innen ankomst for hver periode.

Eventuelle møter ved flyplass, båthavn e.l. kan ordnes etter avtale.

Kjørerute til leiren

Det er mye trafikk som skal inn på en smal landevei, og parkeringen på leirområdet er begrenset, men vi regulerer strømmen av biler inn og ut på øya. Det er grusvei helt frem til Oksnøen så vi ber dere instendig om å kjøre rolig de siste 3 kilometrene av hensyn til naboene langs veien. Vi hadde også satt pris på at venner som skal sammen på leir kunne organisert seg litt, og kjørt flere sammen.

Oksnøen genser

Vi lager ny Oksnøen genser hvert år noe som virker å være kjærkomment blant leirdeltakerne. Det har vært en utfordring i alle disse årene å ha nok gensere i riktige størrelser gjennom hele sesongen. For å bøte på dette har vi i år lagt inn muligheten for å reservere en genser på bookingsiden. Reservasjonen må være gjort innen 01.02.2020 da bestillingen av årets gensere må være klar. Det vil, som tidligere, være gensere for salg uten å ha reservert, men da kan vi ikke love at beholdningen holder ut hele sommeren. Prisen for årets genser er kr. 700,-. For å spare tid ved ankomst håper vi å få fakturert genserne i god til før periodestart, men det blir først når vi har alle genserne i hus, og fått sjekket at alt stemmer.