Sommerleir

« Gå tilbake

Søk jobb nå!
Vi poster også oppdateringer fra leiren på Facebook og Instagram !

Kun 8 mil syd for Oslo i den idylliske innsjøen Vansjø, som en gang var en del av Oslofjorden, med sine utallige kanaler og øyer ligger det 1200 mål store, frodige og vakre ”kongeriket” Oksnøen. Et bitte lite kongedømme med eget flagg og pass, og med egne lover og egen regjering tilrettelagt for og av alle de 1500 - 2000 leirbarn og -ungdom fra 8 til 16 år som hver sommer bor i riket, og danner dets folk Oksnøianerne.

Oksnøen leir byr på alle former for sommeraktiviteter til lands og til vanns som fotball med cup, volleyball, bordtennis, pil og bue skyting, trampoline, ridning med instruksjon og turridning, fjellklatring, rappellering, bruskassestabling, fiske, seiling med regattaer, windsurfing, vannskikjøring, wakeboard, tube, motorbåtkjøring, padling av kano og kajakk, svømming og stup. Vi har også en utrolig spennende taubane som går fra en øy til en annen. Det arrangeres også hinderbane, triatlon, rebusløp, sjøslag, og øyturer med overnatting.

Vi har også roligere fellesaktiviteter som kunstmaling, tegning, teater, dans, spill av alle slag, høytlesning, quiz, lappesteking og mye hygge for alle. De som er glade i dyr får være med å stelle og fôre kalvene, sauene, grisene, kaninene, endene, gjessene, kalkunene, og, for ikke å glemme, hestene.

På kveldene har vi aktiviteter som bålkvelder med historier, sang og gitarspill, setting av garn, oksnøiade, restaurant, karneval, og diskotek med underholdning.

Book nå

Booking for 2023 sesongen åpner lørdag 15. oktober kl 18.00.

Seniorleir

Seniorleir 2022 er et tilbud til deg som har vært på Oksnøen tidligere og er født i 2006 eller 2007. For første gang i Oksnøens 58 år lange historie arrangerte vi en helt egen leir for drøye 90 "seniorer" sommeren 2020, og fulgte opp med hele 2 perioder med drøye 100 ungdommer i hver periode sommeren 2021. Vi satser frisk med 2 perioder sommeren 2022 også.

Det blir en uke full av spennende og morsomme aktiviteter valgt av ledere og deltakere i fellesskap. Deltakerne er også med på å bestemme noe av menyen, og delvis med på tilberedelse og servering. Det blir mye god stemning, dans og lek uten mobil og forstyrrelser fra sosiale medier.

Ved påmelding blir alle automatisk satt på venteliste, også fordeler vi plasser i forhold til hvor mange år man har vært på Oksnøen tidligere. Alle plasser ble revet bort på minutter for sommeren 2021 så best å være kjapt ute torsdag 11. november klokken 18.00.

Har dere spørsmål om Seniorleir er det bare å ringe: 69284441.

Om oppholdet

Alle aktivitetene våre er ment til å motivere og å skape interesse og erfaring, uten at vi går for mye inn på teori og tekniske detaljer. Alle får hjelp til å komme i gang, lærer gjennom å prøve uunder oppsyn, og vil få ytterligere instruksjon om de ønsker og er ivrige.

Vår pedagogiske idé er at leirdeltakerne blir møtt med tillit til at de kan, og at alle får muligheten til å prøve med tilrettelegging og oppfølging av våre dyktige og dedikerte ledere. De motiveres og oppfordres til å utfordre seg selv å prøve nye og spennende aktiviteter, men står, til enhver tid, frie til å velge selv.

Deltagerne bor i hovedsak i enkelthytter med 4-6 personer, eller i større hytter med 5-11 manns rom. Rommene blir tildelt etter alder og kjønn. Ledere bor, som regel, sammen med de aller yngste deltagerne, mens de eldre bor alene med ansvarlige ledere som bor i hytter i nærheten. Vi har sanitæranlegg med dusjer, vasker, og toaletter. Hyttene og rommene er enkle, men hyggelig innredet. Deltagerne må ta med egen pute, sovepose og eget laken under oppholdet på Oksnøen. De som ikke ønsker å sove i sovepose under hele oppholdet tar med dyne med trekk, men alle bør ha sovepose for eventuell overnattingstur.

Praktisk informasjon

Kommunikasjon

Det er ikke anledning til å ringe til leirdeltagerne under oppholdet med mindre det er av helt spesielle grunner, eller akutte nødstilfelle. Grunnen til dette er at vi er i aktivitet hele dagen, leirområdet er stort, aktivitetene er mange og spredt, og vi ser det som viktigere at deltakerne er ute i aktivitet og morer seg enn at de går rundt hushjørnene og venter på telefon. Har deltagerne behov for å ringe hjem vil de få anledning til det.

NB! Det er ikke anledning til å ha mobiltelefon under oppholdet. Oksnøen er fritt for mobiltelefoner, internett, tv, video, dvd eller annet elektronisk utstyr. Her er det fri utfoldelse av masse andre aktiviteter som står i fokus.

Alle dere foreldre som gjerne vil fortelle barna deres hvor glade dere er i dem, og hvor mye dere savner dem, oppfordrer vi til å sende pakke, brev og/eller kort. Det er helt utrolig hvor mye barna setter pris på å få fysisk post i disse digitale tider.

Postadresse: Oksnøen Leir, Postboks 49, 1641 Råde. Husk å merke posten med barnets navn og periode!

Vi forsøker å oppdatere Facebook og Instagram hver dag hele sommeren med filmer, bilder og nyheter slik at dere foreldre og øvrig famile kan følge med på hva som skjer her på Oksnøen mens deres håpefulle er på leir.

Hjemlengsel

Hjemlengsel er noe som kan dukke opp, og i slike anledninger er det viktig at dere har direkte kontakt med periodens førsteleder og/eller ”nurse” for at dere sammen får gjort det som er best mulig for deltakerens opphold. Vi har god erfaring med hjemlengsel, og måter å takle dette på, men er avhengige av direkte, åpen og konstruktiv kommunikasjon med dere foreldre. Så snart vi blir kjent med, eller får en anelse om at en leirdeltaker lengter hjem tar vi kontakt med foreldrene.

Besøk

Det er ingen besøksdag i løpet av perioden.

Hyttene

Deltagerne bor enten i enkelthytter med 4-6 personer, eller i større hytter med 5-10 manns rom. Vi tildeler rom i forhold til alder og kjønn, og strekker oss så langt som overhode mulig for at venner som reiser sammen får dele rom. Ledere bor, som regel, sammen med de aller yngste deltagerne, mens de eldre bor alene, og har ansvarlige ledere som bor i hytter i nærheten. Vi har sanitæranlegg med dusjer, vasker, og toaletter. Hyttene og rommene er enkle, men hyggelig og praktisk innredet. Deltagerne må ta med egen pute, sovepose og eget laken under oppholdet på Oksnøen.

Utstyrsliste

Vi har, mer enn nok svømmevester til alle leirdeltakere. Vil man absulutt ha sin egen så kan den medbringes.

* Velger man dyne bør man ha med sovepose i tillegg for eventuell overnattingstur.

Du må gjerne medbringe personlig utstyr som f. eks musikkinstrument og rideutstyr. Leiren ordner med enkelt fiskeutstyr, men for entusiaster anbefaler vi å ta med eget.

NB! Alt personlig utstyr medbringes på eget ansvar, og alle deltakerne bør ha reiseforsikring. Husk å navne alt som tas med!

Gjenglemt

Oksnøen Leir tar ikke ansvar for noe gjenglemt tøy eller utstyr. Alle henvendelser angående gjenglemt tøy gjøres på e-post til [email protected]. Husk å se over deltagerens bagasje før dere drar hjem. Det er ikke alltid like lett å vite hva man hadde med seg når man ankom leiren. Det kan være smart å la barna være med å pakke bagasjen, og/eller legge ved en pakkeliste.

Ankomst og avreise

Vi oppfordrer alle til å bringe/hente barna til og fra leir, og ankomst er mellom kl. 15.00 - 17.00, og avreise mellom kl. 12.00 - 14.00 i alle perioder. Vi ber om at tidene overholdes, da vi trenger tid til å sette leiren i stand mellom periodene. Er det leirdeltakere som uansett ønsker å dele rom, og reiser på leir sammen hadde vi satt pris på samkjøring for å begrense trafikken inn på Oksnøen.

På gunn av generell manglende etterspørsel, mye buss for tog i sommerferien, og i år også på grunn av Covid 19 vil vi ikke stille med reiseleder på Oslo S for tog.

Eventuelle møter ved flyplass, båthavn e.l. kan ordnes etter avtale.

Kjørerute til leiren

Adressen er Oksenøya 20 i Råde.

Det er mye trafikk som skal inn på en smal landevei, og parkeringen på leirområdet er begrenset, men vi regulerer strømmen av biler inn og ut på øya. Det er grusvei helt frem til Oksnøen så vi ber dere instendig om å kjøre rolig de siste 3 kilometrene av hensyn til naboene langs veien. Vi hadde også satt pris på at venner som skal sammen på leir kunne organisert seg litt, og kjørt flere sammen.