Sommerleir

« Gå tilbake

Søk jobb nå!
Vi poster også oppdateringer fra leiren på Facebook og Instagram !

Kun 8 mil syd for Oslo i den idylliske innsjøen Vansjø, som en gang var en del av Oslofjorden, med sine utallige kanaler og øyer ligger det 1200 mål store, frodige og vakre ”kongeriket” Oksnøen. Et bitte lite kongedømme med eget flagg og pass, og med egne lover og egen regjering tilrettelagt for og av alle de 1500 - 2000 leirbarn og -ungdom fra 7 til 16 år som hver sommer bor i riket, og danner dets folk Oksnøianerne.

Oksnøen leir byr på alle former for sommeraktiviteter til lands og til vanns som fotball med cup, volleyball, bordtennis, pil og bue skyting, trampoline, ridning med instruksjon og turridning, fjellklatring, rappellering, bruskassestabling, fiske, seiling med regattaer, windsurfing, vannskikjøring, wakeboard, tube, motorbåtkjøring, padling av kano og kajakk, svømming og stup. Vi har også en utrolig spennende taubane som går fra en øy til en annen. Det arrangeres også hinderbane, triatlon, rebusløp, sjøslag, og øyturer med overnatting.

Vi har også roligere fellesaktiviteter som kunstmaling, tegning, teater, dans, spill av alle slag, høytlesning, quiz, lappesteking og mye hygge for alle. De som er glade i dyr får være med å stelle og fôre kalvene, sauene, grisene, kaninene, endene, gjessene, kalkunene, og, for ikke å glemme, hestene.

På kveldene har vi aktiviteter som bålkvelder med historier, sang og gitarspill, oksnøiade, oksnøensjekken, karneval, og diskotek og underholdning.

Book nå

Booking for neste sesong har ikke åpnet ennå.

Seniorleir

Seniorleiren er et tilbud til deg som er 15 eller 16 år, dvs. at du må være født i enten 2001 eller 2002. Seniorleiren går parallelt med 1. 2. og 6. periode. I år vil deltagerne bo på leieren, men med et helt eget opplegg tilrettelagt kun for seniorleir deltagere.

Deltagerne på seniorleir spiser noen av måltidene som på vanlig leir i tilegg til at de har en egen meny som de selv er med på å utarbeide og ikke minst er med på å gjennomføre. De vil ha egne aktiviteter som de også skal være med på å gjennomføre samt aktiviteter sammen med de vanlige leirdeltagerne. Her vil dere få anledning til å lære mer om aktivitetene og selv være med på å gjennomføre dem. Seniorleir er et populært alternativ, for både jenter og gutter, så her bør man melde seg på så raskt som mulig da det kun er 25 plasser per periode.

Merk at for seniorleir i 1. periode er ankomst dagen etter vanlig ankomst kl. 11.00. Vi har leder som møter på Oslo S kl. 09.30 for å blir med deltagerne som ønsker å ta toget som går kl. 10.00 fra Oslo S.

Har dere spørsmål om seniorleiren er det bare å ringe: 69284441.

Om oppholdet

Alle aktivitetene våre er ment til å motivere og å skape interesse og erfaring, uten at vi går for mye inn på teori og tekniske detaljer. Alle får hjelp til å komme i gang, og til å lære mer om de er interesserte.

Vår pedagogiske idé er at barn og ungdom som kommer til leiren blir møtt med tillit til at de kan, og de får muligheten til å prøve med tilrettelegging og oppfølging av våre dyktige og dedikerte ledere. De motiveres og oppfordres til å prøve nye og spennende utfordringer, men står, til enhver tid, frie til å velge selv.

Deltagerne bor i enkelthytter med 4-6 personer, eller i større hytter med 5-7 manns rom. Rommene blir tildelt etter alder og kjønn. Ledere bor sammen med de yngste deltagerne, mens de eldre bor alene, og har ansvarlige ledere som bor i hytter i nærheten. Vi har sanitæranlegg med dusjer, vasker, og toaletter. Hyttene og rommene er enkle, men hyggelig innredet. Deltagerne må ta med egen pute, sovepose og eget laken under oppholdet på Oksnøen.

Praktisk informasjon

Kommunikasjon

Det er ikke anledning til å ringe til leirdeltagerne under oppholdet med mindre det er av helt spesielle grunner, eller akutte nødstilfelle. Grunnen til dette er at vi er i aktivitet hele dagen, leirområdet er stort, aktivitetene er mange og spredt, og vi ser det som viktigere at deltagerne er ute i aktivitet og morer seg enn at de går rundt hushjørnene og venter på telefon. Har deltagerne behov for å ringe hjem vil de få anledning til det.

NB! Det er ikke anledning til å ha mobiltelefon under oppholdet. Oksnøen er fritt for mobiltelefoner, internett, tv, video, dvd eller annet elektronisk utstyr. Her er det fri utfoldelse av masse andre aktiviteter som står i fokus.

Alle dere foreldre som gjerne vil fortelle barna deres hvor glade dere er i dem, og hvor mye dere savner dem, oppfordrer vi til å sende pakke, brev og/eller kort. Det er helt utrolig hvor mye barna setter pris på å få fysisk post i disse digitale tider.

Vi forsøker å oppdatere Facebook, Instagram og Twitter hver dag hele sommeren med filmer, bilder og nyheter slik at dere der hjemme kan følge med på hva som skjer her på Oksnøen.

Hjemlengsel

Hjemlengsel er noe som kan dukke opp, og i slike anledninger er det viktig at dere har direkte kontakt med periodens førsteleder og/eller ”nurse” for å gjøre det best mulig for deltagerens opphold. Vi har god erfaring med hjemlengsel, og måter å takle dette på, men er avhengige av direkte, åpen og konstruktiv kommunikasjon med dere foreldre. Så snart vi blir kjent med at et barn lengter hjem tar vi kontakt med foreldrene.

Besøk

Det er ingen besøksdag i løpet av perioden.

Hyttene

Deltagerne bor enten i enkelthytter med 4-6 personer, eller i større hytter med 5-10 manns rom. Vi tildeler rom i forhold til alder og kjønn, og strekker oss så langt som overhode mulig for at venner som reiser sammen får dele rom. Ledere bor sammen med de yngste deltagerne, mens de eldre bor alene, og har ansvarlige ledere som bor i hytter i nærheten. Vi har sanitæranlegg med dusjer, vasker, og toaletter. Hyttene og rommene er enkle, men hyggelig og praktisk innredet. Deltagerne må ta med egen pute, sovepose og eget laken under oppholdet på Oksnøen.

Utstyrsliste

* Velger man dyne bør man ha med sovepose i tillegg for overnattingstur.

Du må gjerne medbringe personlig utstyr som f. eks musikkinstrument og rideutstyr. Leiren ordner med enkelt fiskeutstyr, men for entusiaster anbefaler vi å ta med eget.

NB! Alt personlig utstyr medbringes på eget ansvar. Vi anbefaler eventuell reiseforsikring. Husk å navne alt som taes med.

Gjenglemt

Oksnøen Leir tar ikke ansvar for noe gjenglemt tøy eller utstyr. Alle henvendelser angående gjenglemt tøy gjøres på e-post til [email protected]. Husk å se over deltagerens bagasje før dere drar hjem. Det er ikke alltid like lett å vite hva man hadde med seg når man ankom leiren. Det kan være smart å la barna være med å pakke bagasjen, og/eller legge ved en pakkeliste.

Ankomst og avreise

Ønsker man å bringe/hente barna selv så er ankomst mellom kl. 15.00 - 17.00, og avreise mellom kl. 12.00 - 14.00. Vi ber om at tidene overholdes, da vi trenger tid til å sette leiren i stand mellom periodene.

Leiren stiller også med egne reiseledere på følgende tog til og fra Råde:

 
Avgang Oslo S, tog R20 til Halden/Gøteborg kl. 16.02
Ankomst Oslo S v/retur, tog R20 fra Halden/Gøteborg kl. 13.49

De som ønsker å ta toget, kjøper egen billett tur/retur Oslo-Råde. En uniformert reiseleder vil stå på perrongen ved toget senest en 1/2 time før avgang. Vennligst vær ute i god tid. Vær oppmerksom på at det kan være buss for tog i enkelte perioder, spesielt om sommeren, med andre avgangs- og ankomsttider. Sjekk www.nsb.no for ytterligere informasjon for din reisedato! Eventuelle møter ved flyplass, båthavn e.l. kan ordnes etter avtale.

Kjørerute til leiren