Leirskole

« Gå tilbake

Vi poster også oppdateringer fra leiren på Facebook og Instagram !

På Oksnøen Leirskole tilbyr vi et spennende og variert program med et bredt spekter av aktiviteter. På det faste ukeprogrammet står padling av kano og kajakk, seiling, fjellklatring, rappellering, taubane, vannski, wakeboard, tube, motorbåtkjøring og ridning.

I tillegg til de aktivitetene som inngår som en del av leirskoleprogrammet har vi flere aktiviteter som elevene kan holde på med på kveldene og i pausene vi har etter måltidene. Her finnes blant annet fotballbane, strandvolleyballbane, fotballspill, bordtennis, og dyr som skal fôres. Er det elever som er fiskeinteresserte kan vi ta oss en fisketur og/eller sette fiskegarn. Vansjø er full av fisk som gjedde, abbor, gjørs, lake, ål og mange forskjellige karpefisk. Vi anbefaler at de fiskeinteresserte tar med eget fiskeutstyr.

Det er ikke klasseromsundervisning på Oksnøen, men elevene skal igjennom praktiske instruksjoner i forkant av de forskjellige aktivitetene. Der går vi igjennom bruken av utstyret, og gir tips om hvordan de enklest løser problemstillinger rundt den aktiviteten de skal utføre. For eksempel har vi padleinstruksjon hvor vi går igjennom hvordan de kan få en kano til å gå rett frem, hvordan man fordeler vekten i kanoen avhengig av vær og vind, og hvordan vi kan hjelpe hverandre ute på vannet om en kano skulle velte. Når vi skal seile går vi igjennom opp- og nedrigging av båten, hvorfor vi har ror og kjøl på en seilbåt samt litt rundt det å seile rent teknisk.

Kontakt oss

Den daglige rutinen

Programmet for oppholdet er delt i to. Mandag, tirsdag og muligens onsdag, avhengig av hvor mange elever det er, fordeles klassene i grupper som gjennomfører seiling, padling, fjellklatring, rappellering og taubane. Når det gjelder fjellklatring, rappellering og taubane er dette aktiviteter som elevene selv får anledning til å velge om de ønsker å prøve eller ikke, men de blir med gruppen sin ut for så å bestemme om de ønsker å prøve eller ikke. Vi tilrettelegger aktivitetene og motiverer. Avgjørelsen på om de ønsker å prøve eller ikke tar de selv. Etter at elevene har gjennomgått instruksjonen og fått prøvd aktiviteten får de holde på med dem etter eget valg i de periodene med frie aktiviteter.

Resten av uken er det frie aktiviteter med vannski, wakeboard, tube, motorbåtkjøring og ridning i tillegg til padling og seiling.

Vi går alltid igjennom sikkerhetsrutiner, og hva vi kan gjøre for å unngå skader på personer eller utstyr innen elevene får prøve seg.

Elevene bor i enkelthytter med 4-6 personer, eller i større hytter med 5-10 manns rom. Vi har sanitæranlegg med dusjer, vasker og toaletter. Hyttene og rommene er enkle og sporty, men hyggelig innredet.

Den endelige romfordelingen foretas ved ankomst til Oksnøen ut fra en fordelingsliste som skolen har laget på forhånd. Dette fordi forholdet mellom antall gutter og jenter, samt varierende størrelser på klassene gjør det vanskelig å bestemme dette i sin helhet før ankomst. Venner og venninner som ønsker å bo sammen, forsøker vi å imøtekomme i den utstrekning det lar seg gjøre. Lærerne som følger klassene bor i egne hytter eller rom. Hyttene gjøres rene av deltagerne ved avreise.

Av praktiske og sikkerhetsmessige grunner kan hyttene ikke låses slik at verdisaker bør bli igjen hjemme, eller eventuelt låst inn på leirskolens kontor under oppholdet.

Ledelsen

Det er Eivind Simonsen med familie som driver Oksnøen Leir. Sammen med en stab av ledere er de ansvarlige for alle aktiviteter, måltider og sikkerheten under hele oppholdet. Lærere som følger klassen står fritt til å delta i aktivitetene, og hjelper eventuelt til i den utstrekning de selv ønsker.

Oksnøen Leirskole

Oksnøen Leir mottar ikke noen form for statlig eller kommunal støtte. Det vil si at klassenes hjemkommune vil ikke motta noen refusjonskrav fra Råde kommune eller andre instanser.

Forsikring

Alle leirdeltagere er ulykkesforsikret under oppholdet på Oksnøen Leir. Vi anbefaler også at elevene har egen reiseforsikring som vil kunne dekke tap av private eiendeler som fotoapparat, mobiltelefoner e.l. Europeiske reiseforsikring tilbakebetaler også leiravgiften til en som måtte bli syk og ikke kunne komme på leir, eller må svalutte oppholdet pga sykdom innen halve oppholdet er gjennomført.

Telefoner/Mobiltelefon

Det er lærere og foreldre som avgjør om elevene skal få ha med seg mobiltelefoner eller ikke. Om elevene får ha med seg mobiltelefonene sine skal de samles inn på kvelden slik at elevene ikke har mobiltelefon mellom klokken 22.00 og 10.00. Om elevene ikke selv har med seg mobiltelefoner må foreldre kunne ringe en lærer om de ønsker å snakke med barnet sitt.

Ordensreglement

Det er ikke lov til å røyke, drikke alkohol eller bruke andre rusmidler under oppholdet. Elevene har ikke anledning til å motta besøk mens de er på Oksnøen. De har heller ikke anledning til å forlate leirområdet mens de er hos oss

Kiosk

Vi har kiosk på kveldene med et enkelt utvalg.

Booking

Booking skjer ved skriftlig henvendelse pr e-post gjennom hele året. Her må det fremkomme antall elever, klassetrinn, kontaktperson med adresse og telefon nummer, samt annen kontaktinformasjon. Den aller beste formen for kommunikasjon er via mail da vi ikke har faste kontortider her på Oksnøen. Vi har fått administrative forsterkninger, og forsøker å sjekke mailen hver dag, og svarer på henvendelser så raskt som mulig.
Ved bestilling opplever vi ofte at det er bestilt for flere elever en det antallet man ender opp med, og dette er en økonomisk utfordring for oss som lever av dette. Vi oppfordrer dere derfor til å være nøye med at alle betaler depositumet. Elever og foreldre må også gjøres oppmerksomme på at de ikke får tilbake depositumet etter at dette er betalt. Elever som ikke møter til leirskoleoppholdet betaler hele beløpet med mindre det er pga sykdom. Vi refunderer 50% av totalbeløpet til dem som har legeerklæring.

Betalingsmåte

Depositum på 350.- kroner per elev betales under ett 10. januar det året leirskoleoppholdet skal avvikles. Dette gjelder for både vår og høst. Tidspunkt for innbetaling av restbeløpet står i bekreftelsen dere mottar av oss etter at vi har mottatt depositumet. Det er viktig at dere overholder betalingsfristene. Alle innbetalinger skjer samlet for alle elevene. Husk å merke innbetalingen skole og klasse, antall elever og tidspunkt for oppholdet.

Innbetalingene gjøres til: Oksnøen Leir ANS Postboks 49 1641 Råde Kontonummer: 1080 36 88287

Ankomst og avreise

Ukesopphold har ankomst mandag mellom kl.10.00 og 11.00, og avreise fredag ca kl.12.00. Helgeopphold har ankomst fredag ca kl. 18.00, og avreise søndag ca kl. 15.00

Det mest vanlige er at elevene ankommer Oksnøen i buss. Den stopper ved brua og vi henter bagasjen mens elevene går frem til leirområde. Noen velger at foreldrene kjører elvene til leiren. Det er ikke noe problem og bilene kan kjøre helt frem til leieren.

Transport tur/retur Råde stasjon - Oksnøen kan eventuelt ordnes på bestilling, og betales av klassen. Dette er ofte den dyreste løsningen.

Detaljert program

En leirskoleuke er normalt 5 dager, fra mandag til fredag. Ved noen anledninger på grunn av offentlige høytidsdager o.l. kan det forekomme forkortelser av oppholdet. For elevenes skyld anbefaler vi ukesopphold. Da får deltagerne tid til å bli kjent med alle aktivitetene Oksnøen Leirskole tilbyr. Prisen for ukes opphold er 2745.- per elev for 2017. En lærer/voksen kommer kostnadsfritt med per klasse.

Forslag til ukeprogram:

 
Mandag
10.00 Ankomst Oksnøen. Romfordeling
11.30 Informasjonsmøte
12.00 Instruksjon i kanopadling og seiling
13.30 Middag med charlobings. Vi fordeler elevene i grupper.
15.30 De forskjellige gruppene gjennomfører kanopadling, seiling, klatring og rappellering.
18.30 Kveldsmat
20.30 Frie aktiviteter som seiling, padling, fotball m.m.
23.00 Vi finner våre rom, rosignal tilpasses aldersgruppen.
Tirsdag
08.30 Vekking
09.00 Frokost med smøring av matpakke. Vi skal ut på dagstur i Vansjø.
11.00 Seiling og padling ut blant Vansjøs utallige øyer. Vi fjellklatrer, rappelerer og setter opp taubane frem til lunsj som inntas ved base camp.
14.30 Vi fortsetter med klattring, rappellering, taubane etc.,og returnerer til leiern.
19.00 Middag
20.30 Frie aktiviteter
23.00 Vi finner våre rom
Onsdag
08.30 Vekking
09.00 Frokost.
10.30 Henting av hester, vannskikjøring, weak board og tube kjøring samt seiling og padling.
14.00 Middag med charlobings.
15.30 Som før middag..
19.00 Kveldsmat
20.30 Frie aktiviteter som seiling, padling, fotball m.m.
23.00 Vi finner våre rom.
Torsdag
08.30 Vekking
09.00 Frokost.
10.30 Motorbåt instruksjon. Henting av hester, vannskikjøring, weak board og tube kjøring samt seiling og padling.
14.00 Lunsj med charlobings.
15.30 Som før middag..
19.00 Middag
20.30 Frie aktiviteter.
22.00 Avslutningsfest.
Fredag
08.30 Vekking
09.00 Frokost
10.00 Pakking og opprydding.
12.00 Avreise

Programmet over er ment som et forslag. Vær og vind kan medføre variasjoner. Antall elever kan også påvirke programmet.

Utstyrsliste

Vi har satt opp en liten liste over hva alle bør ha med seg. Ved siden av dette trenger de undertøy, og klær for å være ute.

Gjenglemt tøy

Alle henvendelser angående gjenglemt tøy gjøres på e-post til [email protected]