OKSNØEN
-skaper minner og venner for livet

Sommerleir

Oksnøen leir et fantastisk sted der deltakere med ledere skaper minner og venner for livet.

Kun 8 mil syd for Oslo i den idylliske innsjøen Vansjø, som en gang var en del av Oslofjorden, med sine utallige kanaler og øyer ligger det 1200 mål store, frodige og vakre ”kongeriket” Oksnøen. Et bitte lite kongedømme med eget flagg og pass, og med egen lov og regjering. Leiren er tilrettelagt for og av de 1500 – 2000 leirdeltakerne fra 8 til 16 år som hver sommer bor i riket, og danner dets folk Oksnøianerne.

Extreme Sports Bike
Extreme Sports Bike
Lit lands og til vanns

Sommeraktiviteter

Oksnøen leir byr på mange forskjellige sommeraktiviteter til lands og til vanns. I tillegg til et bredt spekter av aktiviteter som deltakerne kan benytte seg av daglig arrangeres det også felles aktiviteter hvor alle deltakere er med. Større aktiviteter som triatlon, oknøiade, sjøslag og bål kveld for alle gjør at samholdet styrkes og vennskap dannes på tvers av alder eller tidligere bekjentskap.

Det arrangeres også disko flere ganger i løpet av en periode. Matsalen gjøres om til et diskotek og deltakere danser ut kvelden.

På vanlig leir for 8 til 14 åringer er det ca. 170 leirdeltakere i hver periode. For å kunne gjennomføre en periode med alle de aktivitetene som skal til, i det tempoet som fordres, og med den sikkerheten som må til døgnet rundt er det en stab på 30 personer.

Bookinger for året 2023

Sommerleir
2023

Oksnøen leir et fantastisk sted der deltakere med ledere skaper minner og venner for livet.

Sommerleir 2023

Periode Tidsrom Dager Pris Alder
1. periode – Juniorleir   fredag 23. juni til fredag 30. juni 8 dager 9 950,- 7-14 år
2. periode – Juniorleir lørdag 1. juli til lørdag 8. juli 8 dager 9 950,- 7-14 år
3. periode – Juniorleir LEDIG søndag 9. juli til lørdag 15. juli 7 dager 8 350,- 7-14 år
4. periode – Seniorleir søndag 16. juli til lørdag 22. juli 7 dager 8 350,- 15-16 år
4+. periode – Seniorleir søndag 23. juli til lørdag 29. juli 7 dager 8 350,- 15-16 år
5. periode – Juniorleir FÅ LEDIGE PLASSER lørdag 29. juli til fredag 4. august 7 dager 8 350,- 7-14 år
6. periode – Juniorleir VENTELISTEPLASS lørdag 5. august til lørdag 12. august 8 dager 9 950,- 7-14 år
7. periode – Juniorleir FÅ LEDIGE PLASSER søndag 13. august til lørdag 19. august 7 dager 9 550,- 7-14 år
For de eldre

Seniorleir

Seniorleir er primært et tilbud for dem som har vært på leir tidligere. For sommeren 2023 gjelder tilbudet for dem som er født i 2007 og 2008. Periode 4 og 4+ har et skreddersydd opplegg som sørger for at de som er for gamle til å dra på vanlig leir kan fortsett å få en Oksnøen opplevelser de aldri vil glemme. I tillegg til at de får prøvd seg på noen aktiviteter de aldri har vært med på før så er de også med på å bestemme deler av menyen gjennom uken, samt at de også hjelper til med å tilberede noe av måltidene.

Uten telefon får ungdommene muligheten til å bli kjent med hverandre gjennom en unik opplevelse satt sammen av et fantastisk team med ledere. Vi har troen på at det er viktigere en noen gang å legge fra seg telefonen å ha det gøy på gamle måten uten sosiale medier.

Ved påmelding får alle som har vært på leir tidligere fast plass ved booking. De som ikke har vært på leir blir alle automatisk satt på venteliste, og får tildelt plass i etterkant i forhold til kapasitet. På Seniorleir er maksantallet 120 deltakere, og av erfaring forsvinner plassene raskt så her lønner det seg å være kjapt ute tirsdag 1. november klokken 18.00.

Extreme Sports Bike
Extreme Sports Bike
Vår pedagogiske idé

Om oppholdet

Alle aktivitetene er ment til å motivere og å skape interesse og erfaring, uten at vi går for mye inn på teori og tekniske detaljer. Alle får hjelp til å komme i gang, lærer gjennom å prøve under oppsyn, og vil få ytterligere instruksjon om de er ivrige og ønsker det.

Vår pedagogiske idé er at leirdeltakerne blir møtt med tillit til at de kan, og at alle får muligheten til å prøve med tilrettelegging og oppfølging av våre dyktige og dedikerte ledere. De motiveres og oppfordres til å utfordre seg selv å prøve nye og spennende aktiviteter, men de står, til enhver tid, frie til å velge selv.

Deltagerne bor i noen større hytter med 4-6 mannsrom, eller i enkeltstående hytter med 5-11 manns rom. Rommene blir tildelt i forhold til alder og kjønn. Vi gjør alt vi kan for at venner som kommer på leir sammen får dele rom så langt det lar seg gjøre rent fysisk.

Vi har sanitæranlegg med dusjer, vasker, og toaletter. Hyttene og rommene er enkle, men praktisk innredet. Deltagerne må ta med egen pute, sovepose og eget laken under oppholdet på Oksnøen. De som ikke ønsker å sove i sovepose under hele oppholdet tar med dyne med trekk, men alle bør ha med sovepose for eventuell overnattingstur.

Det serveres frokost klokken 09.00, middag klokken 14.00 og kveldsmat klokken 19.00. Allergier og preferanser blir tatt hensyn til, og det er alltid mulighet for å forsyne seg med frukt eller å få en brødskive fra kjøkkenet i løpet av dagen.

Vår pedagogiske idé

Praktisk informasjon

Kommunikasjon

Det er ikke anledning til å ha med telefon under oppholdet. Om man ønsker å ta kontakt med sine barn så kan man kontakte leirtelefonen 69284441. Leirdeltakerne har også muligheten til å ringe hjem fra en leirtelefon.

Oksnøen er fritt for mobiltelefoner, internett, tv, video, eller annet elektronisk utstyr. Her er det fri utfoldelse i mange fysiske aktiviteter som står i fokus. Det er derimot lov til å ha med kamera om man skulle ønske å ta bilder.

Alle dere foreldre som gjerne vil fortelle barna deres hvor glade dere er i dem, og hvor mye dere savner dem, oppfordrer vi til å sende pakke, brev og/eller kort. Det er helt utrolig hvor mye barna setter pris på å få fysisk post i disse digitale tider.

Postadresse: Leirdeltakers fulle navn, c/o Oksnøen Leir, Postboks 49, 1641 Råde.

Vi forsøker å oppdatere Facebook og Instagram hver dag hele sommeren med filmer, bilder og nyheter slik at dere foreldre og øvrig familie kan følge med på hva som skjer her på Oksnøen.

Hjemlengsel

Hjemlengsel er noe som kan dukke opp, og i slike anledninger er det viktig at det er direkte kontakt med periodens førsteleder og/eller ”nurse”, og foresatte for at vi sammen får gjort det som er best mulig for deltakerens opphold. Vi har god erfaring med hjemlengsel, og måter å håndtere dette på, men er avhengige av direkte, åpen og konstruktiv kommunikasjon med dere der hjemme. Så snart vi blir kjent med, eller får en anelse om at en leirdeltaker lengter hjem tar vi kontakt med foresatte.

Besøk

Det er ingen besøksdag i løpet av perioden.

Hyttene

Deltagerne bor i noen større hytter med 4-6 mannsrom, eller i enkeltstående hytter med 5-11 manns rom. Rommene blir tildelt i forhold til alder og kjønn. Vi gjør alt vi kan for at venner som kommer på leir sammen får dele rom så langt det lar seg gjøre rent fysisk.

Utstyrsliste – i tillegg til vanlige sommerklær for en uke:

 • Sovepose og eventuelt dyne med dynetrekk *
 • Laken
 • Pute med putevar
 • Skikkelig regntøy
 • Joggesko
 • Tykk genser
 • Allværsjakke
 • Gummistøvler
 • Badetøy
 • 2 håndklær
 • Karnevalsutstyr
 • Toalettsaker med dusjsåpe
 • Liten tursekk er bra å ha, men ikke nødvendig om du ikke har en.
 • Oksnøenpasset fra i fjor, eller passfoto for førstegangs Oksnøianere

Vi har, mer enn nok svømmevester til alle leirdeltakere. Vil man absolutt ha sin egen så kan den medbringes.

* Velger man dyne bør man ha med sovepose i tillegg for eventuell overnattingstur.

Man kan ta med seg personlig utstyr som f. eks musikkinstrument, rideutsyr og våtdrakt. Leiren ordner med enkelt fiskeutstyr, men for entusiaster anbefaler vi å ta med eget.

NB! Alt personlig utstyr medbringes på eget ansvar, og alle deltakerne bør ha reiseforsikring. Husk å navne alt som tas med!

Gjenglemt

Oksnøen Leir tar ikke ansvar for noe gjenglemt tøy eller utstyr. Alle henvendelser angående gjenglemt tøy gjøres på e-post til leir@oksnoen.no. Husk å se over deltagerens bagasje før dere drar hjem. Det er ikke alltid like lett å vite hva man hadde med seg når man ankom leiren. Det kan være smart å la barna være med å pakke bagasjen, og/eller legge ved en pakkeliste.

Ankomst og avreise

Vi oppfordrer alle til å bringe/hente barna til og fra leir, og ankomst er mellom kl. 15.00 – 17.00, og avreise mellom kl. 12.00 – 14.00 i alle perioder. Vi ber innstendig om at tidene overholdes, da vi trenger tid til å sette leiren i stand mellom periodene.

På grunn av generell manglende etterspørsel, og mye buss for tog i sommerferien, vil vi ikke stille med reiseleder på Oslo S for tog. Er det noen leirdeltakere som er avhengige av kollektivtransport til Oksnøen henter og bringer vi avtalte.

Eventuelle møter ved flyplass, båthavn e.l. kan ordnes etter avtale.

Finn hit

Kjørerute til leiren

 • Følg E6 retning Gøteborg.
 • Ta avkjørsel til Råde/Fredrikstad.
 • Etter ca. 1,5 km, rett etter Esso bensinstasjon på venstre hånd ta av til venstre inn Idrettsveien.
 • Første vei til høyre etter å ha kjørt under E6.
 • Følg skilting til Oksnøen.
 • For kart og kjørerute trykk her

Det er mye trafikk som skal inn på en smal landevei, og parkeringen på leirområdet er begrenset, men vi regulerer strømmen av biler inn og ut på øya. Det er grusvei helt frem til Oksnøen så vi ber dere instendig om å kjøre rolig de siste 3 kilometrene av hensyn til naboene langs veien. Vi hadde også satt pris på at venner som skal sammen på leir kunne organisert seg litt, og kjørt flere sammen.

live the excitement

Aktiviteter for alle

Vi har også roligere fellesaktiviteter som kunstmaling, tegning, teater, dans, spill av alle slag, høytlesning, quiz, lappesteking og mye hygge for alle. De som er glade i dyr får være med å stelle og fôre kalvene, sauene, grisene, kaninene, endene, gjessene, kalkunene, og, for ikke å glemme, hestene.

Aktiviteter for alle!

Oksnøen leir byr på alle former for sommeraktiviteter til lands og til vanns