Sommerleir, leirskoler og events for barn og voksne i alle aldre.

Om Oksnøen

Sommerleir-Leirskole-Kurssted

På en 1200 mål stor, frodig og vakker øy i Vansjø, 8 mil syd for Oslo ligger Oksnøen. Sjøen som en gang var en del av Oslofjorden, ble til en stor og spennende innsjø, full av kanaler og øyer. På Oksnøen og de øvrige hundretalls øyene er det fine svaberg, høye klipper og en rik flora og fauna. Utrolig nok finnes denne urørte naturen så nær Oslo og Østfoldbyene.

Extreme Sports Biking
Snowboarding
Stort utvalg aktiviteter og moro
Vi kan tilby et meget variert tilbud av aktiviteter som vannskikjøring, wakeboard, kanopadling, seiling, fjellklatring, rappellering, fotball, pil og bueskyting, øks-kasting, volleyball, tautrekking, taubane, hinderbane (low rope course), fiske, bålkvelder, grillaftener og en hel rekke andre aktiviteter.
Stedet eies og drives av Eivind Simonsen med sine døtre Elise og Sophie.
Her skal du trives og ha det fint

Hvorfor velge Oksnøen Leir?

Alle aktivitetene er ment til å motivere og å skape interesse og erfaring, uten at vi går for mye inn på teori og tekniske detaljer. Alle får hjelp til å komme i gang, lærer gjennom å prøve under oppsyn, og vil få ytterligere instruksjon om de er ivrige og ønsker det.

  • Stort utvalg av aktiviteter
  • Vennskap dannes på tvers av alder 

  • Gøy og moro for alle aldre
møt oss som jobber her

Instruktører og ledere

Eva Sophie Simonsen
Eva Sophie Simonsen
Leder leir
Bengt Simonsen
Bengt Simonsen
Driftsleder
Eivind Simonsen
Eivind Simonsen
Eier og driftsleder
Sander Simonsen
Sander Simonsen
Leder leir
jobbe med oss?

Søke jobb på Oksnøen?

Vår historie

Siden leirens begynnelse

I 1934 kjøpte Bengt og Lolle Winge Simonsen Oksnøen og flyttet hit fra Oslo. De drev et lite gårdsbruk, men oppdaget snart hvor godt øya var som tumleplass for barn og ungdom. Her kunne man bygge hytter i skogen, plukke bær og sopp, fiske, bade, ri og alt som somrene kunne by på.

Bengt og Lolle startet Oksnøen Pensjonatskole i 1946 som de i 1952 la om til miljøhjem. Oksnøen Sommerleir startet på øya med tilhold i hytter og telt frem til 1962, da Ola og Berit Simonsen flyttet til leiren. En stadig utvidelse og forbedring av leiren gjorde at man i 1973 utvidet tilbudet til å omfatte leirskoledrift i vår- og høstmånedene med mange nye aktiviteter.

I dag er vi stolte av å kunne tilby et anlegg med kapasitet til 100 elever i leirskoleukene og 150 barn og ungdommer i alderen 6 til 15 år pr. periode om sommeren.

Siden 1995 har tredje generasjon overtatt driften av Oksnøen. Eivind og Sonja Simonsen drev Oksnøen sammen frem til 2016. Nå er det Eivind sammen med sine døtre Elise og Sophie, og onkel Bengt som fører de «Oksnøianske» tradisjonene videre.

Oksnøen Sommerleir og leirskole har i dag 115 ansatte på heltid og deltid.

Oksnøen leir byr på alle former for sommeraktiviteter til lands og til vanns

Fotball, volleyball, bordtennis, pil og bue skyting, trampoline, ridning med instruksjon og turridning, fjellklatring, rappellering, bruskassestabling, fisking, seiling med regattaer, windsurfing, vannskikjøring, wakeboard, tube, motorbåtkjøring, padling av kano og kajakk, svømming og stup.