Leir 2020

« Gå tilbake

Vi poster også oppdateringer fra leiren på Facebook og Instagram !

SMITTEVERN

SMITTEVERNSVEILEDER (Oppdatert 17.06.2020)

Hajolo kjære Oksnøianer

Her kommer det en oppdatering fra oss på Oksnøen. Vi startet med leirskoledrift tirsdag 2. juni. Da kom det 45 elever fra Godlia skole som hadde æren av å stå for gjenåpningen av Oksnøen Leir 2020. Vi gjorde oss noen viktige erfaringer i de 2 ukene vi hadde leirskoler her med opptil 50 personer og er nå klare for årets første storinnrykk fredag 19. Juni.

Vi har hatt 2 besøk av smittevernoverlegen i Råde kommune, Sarah Frandsen Gran, og gått igjennom matsal, plassering av bord og hvordan matserveringen skal foregå. Sanitæranlegget og dusjrutiner ble også gjennomgått. Utenfor sanitæranleggene har vi satt opp ekstra vasker slik at håndhygienen er ivaretatt. Det er satt opp merking og informasjon på hytter og hus, disse har blitt oppdatert etter siste møte med smittevernoverlegen 16 juni. Hytter og alle rom er godt innenfor gjeldende smitteverntiltak.

For informasjon om gensere 2020 klikker du på fanen Sommerleir på start siden!

Ytterligere detaljer

SMITTEVERN (Oppdatert 17.06.2020)

Vi har som sagt hatt to møter med smittevernoverlegen der vi har gått igjennom driften, og de momentene som omhandler smittevern i forhold til alle våre aktiviteter og planer. Når vi skal ha kiosk, skyte med pil og bue, padle kajakk, stå på vannski, suse rundt på tube, overnatte under åpen himmel, ha bålkveld, grille, sette garn og fiske og alle de andre tingene vi skal gjøre på leir, har vi en plan på hvordan det skal foregå trygt. Vi kommer til å være super aktive og super slappe i kohorter som deles opp etter alder og hytter.

Alle som bor på samme rom kommer til å bli gode venner. De sitter og spiser på faste bord, med andre i sin kohort. Kohortene vil være organisert i felles aktiviteter. Noe annerledes enn vi er vant til, men vi håper og tror at det vil bringe med seg masse lærdom, samhold og glede. En meters regelen er fjernet for sommerleir, og det jubler vi for!

For og ivareta alle leirdeltagere har vi en egen ansatt som har smittevern som oppgave, og vi har som vanlig ”Nurse” som tar vare på alle som trenger oppfølging av varierende grad og årsak. Oksnøen har tilgang på vår egen lege, samt smittevernslegevakten i Moss, og Kalnes sykehus 20 minutter unna leieren. Friskis er vår egen sykestue, og vi har egen hytte til isolering om nødvendig. Ved mistanke om smitte blir vedkommende isolert, foreldre kontaktet, og test for Covid-19 vil bli gjennomført av helsepersonell. Smittesporing iverksettes ved bekreftet positiv test, i samråd med smittevernoverlegen.

Har tidligere skrevet at dere som foresatte må ta et aktivt valg om barna deres skal komme på leir. Det er viktig at dere er komfortable, og barna må være sitt ansvar bevist. Om dere ikke føler at dette er trygt, fraråder vi å sende barna deres på leir i år.

Smittevernoverlegen er imponert over vurderinger vi gjort, og det arbeidet vi har lagt ned i smitteverntiltakene. Hun som mange andre synes vi har et fantastisk sted, og sier at alt ligger til rette for en trygg og fin leirdrift i år også. For oss betyr dette utrolig mye!

Det ligger i virusets natur at vi ikke ser det og vi merker det først etter vi har fått det. Ingen kan garantere at det ikke er et eller annet sted. Det er derfor viktig at alle er klar over at man ikke kan komme på leir om man er: *syk, har vært i utlandet i løpet av de siste 10 dagene eller har hatt påvist Covid-19, og ikke vært symptomfri i minimum tre døgn. * Alle må som vanlig være klare for å ta imot barna deres om de skulle bli syke under oppholdet. Er man usikker på om vi har oppdatert kontaktinformasjon for deltageren, sjekk at den stemmer ved å følge linken dere alle har mottatt med plasstilbud ved booking. Trengs den å oppdateres send en e-post til [email protected] med korrekt informasjon.

Smittevernoverlegen og Rådmannen i Råde kommune er positive til sommerleir 2020. De er forberedt, og ønsker dere alle velkommen til Oksnøen og Råde. Vi vil påpeke at gjeldene smittevernsråd kan endres og vi oppdaterer dette fortløpende i samråd med smittevernoverlegen.

*Vi gleder oss og er klare. * Som alle dere Oksnøianere allerede vet, har vi hatt vår egen hilsen på Oksnøen lenge før Korona kom. Her er det en lett vibrering med venstre hånd, som avsluttes med en sving mot høyre og så sier vi ”Hajolo”. Dette kan vi, og sammen skal vi feire sommeren 2020 med latter og glede.

Oksnøiansk hilsen fra Eivind, Elise, Sophie og Bengt


GENERELL INFORMASJON 2020

Hajolo kjære Oksnøianer
(Oppdater 27.05.2020)

Nå nærmer det seg sommer og ferie! Vi minner om at de som ønsker og avbooket årets sommerleir har frist til 1. juni 2020. Her blir det åpning av leirskole sesongen tirsdag 2. juni frem til fredag 12. juni og vi ser for oss å være i gang med sommerleir 19. juni som planlagt.

De som ikke har booket av inne 1. juni vil motta bindende restfaktura. Vi har en tett og fin dialog med smittevernsoverlegen i Råde kommune, og ser for oss at vi skal være i gang med sommerleir fra 19. juni. Vi kommer til å oppdatere smittevernstiltakene underveis etter alle rådende bestemmelser. Restfaktura vil bli sendt ut tirsdag 16. juni etter at vi har fått regjeringens sine planer for sommeren som er annonsert å komme mandag 15. juni. Da vet vi hva vi har å forholde oss til.

I disse tider kan det være vanskelig å få oversikt over hva som skjer til en hver tid og man ønsker selvsagt å vite så mye som mulig. Vi har bestemt oss for å gjøre alt de vi kan for å informere og ikke minst klargjøre for sommerleirdrift. Bruk hjemmesidene våre til å holde dere oppdaterte. Vi har som et ledd i kommunikasjonen opprettet en SMS tjeneste hvor vi vil sende dere korte ”heads up” meldinger. Vær beredt!

Vi ser det som viktig at barn og ungdom opplever at det skal være mulig å ”leve” selv i disse vanskelige tider. Det er derimot viktig at dere tar et aktivt standpunkt til hva dere ønsker for deres egne barn. Om dere ikke er trygge på at dette er bra nok, og riktig så bør man la være å sende barna sine på leir. Vi er trygge på at vi kommer til å håndtere den spesielle situasjonen vi er i. Sammen med alle ledere og deltagere vil vi feire sommer, sol og glede, også skal vi ta godt vare på hverandre, ikke minst.

Avbooking skjer ved å sende en e-post til [email protected]

Smittevernstiltakene vil bli lagt ut på denne siden fredag 29 mai. Som sagt oppdateres de der fortløpende i samsvar med gjeldene anbefalinger. Her vil vi også oppdatere praktiske opplysninger slik at det er veldig viktig at dere følger med.

Med Oksnøiansk hilsen fra alle oss på øya!


ET STORT TAKK!

Vi takker alle dere som har kontaktet oss og fortalt oss om hvor viktig denne leiren er for dere alle ikke minst for Oksnøianerene. Det har vært ordentlig rørende og har gitt oss håp og styrke gjennom den noe tøffe og usikre tiden etter 13. mars. Takket være dere er vi bedre forberedt på leirstart 19. juni enn noensinne.

Årets sommerleir kommer til å bli litt annerledes enn hva vi alle er vant til og digger, men vi har troen på at det kommer til å bli minst like moro, spennende og hyggelig for ledere og deltakere!

Oksnøiansk hilsen, og masse kjærlighet fra alt som kan krype og gå her nede på øya!