På Oksnøen tilbyr vi en rekke forskjellige aktiviteter som foregår både på vann og til lands.

Ikke bare er aktivitetene morsomme og spennende, men det at deltakerne kan prøve nye ting og føle på mestringsfølelsen er det kuleste med det hele.

Kanskje er det noe de aldri har prøvd før, og det vekkes interesse for nye ting!

Vannaktiviteter

Extreme Sports Jet Skiing
Vannaktiviteter

Seiling, kano, kajakk & sup

Nede på stranden har deltakerne mulighet til å seile med A-jolle en liten seilbåt som rommer 2-3 personer. Etter litt opplæring kan deltakerne prøve å seile på egenhånd eller med en leder. Her har vi også kano, kajakk og sup brett som deltakerne kan padle med. Det er alltid mye aktivitet nede på stranden, og deltakerne bestemmer helt selv hvor lenge de vil holde på med en ting før de prøver noe nytt.

Til vanns

Vannski & Wakeboard

På motorbåtbryggen har vi også vannskibåten kjørende hvor man kan prøve seg på vannski eller Wake Board. De fleste som har stått på ski før kommer seg opp på et par forsøk, og med litt veiledning fra våre ledere kommer nesten alle seg opp etter noen forsøk! Mestrer deltakeren to ski så kan de prøve seg med én ski som er en helt egen kul mestringsfølelse.

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Til vanns

Tube

Fra hoved bryggen går alltid tube båten som uten tvil er en favoritt blant deltakerne. Her skriver de seg på en liste 2-3 stykker sammen og får kjørt en fartsfylt morsom tur på enten en sofatube, rumperister eller banantube.

Til vanns

Motorbåtkjøring

Motorbåtkjøring har også alltid vært en populær aktivitet deltakerne synes er veldig spennende. Her får de nemlig lov til å prøve å kjøre båt helt på egenhånd! Etter ett motorbåt kurs holdt av en av våre ledere kan deltakerne få prøve å kjøre Summer Fun båter med 9.9 hester.

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Til vanns

Fisking

Fisketur er en rolig og hyggelig aktivitet vi har på Oksnøen. I både fint vær og i regnvær er fisketur alltid like gøy, om vi dorger etter båten med 2-3 stenger eller om vi dregger opp i en bukt og kaster litt. Noen synes det er stas å ha med egen fiskestang, og for de som prøver dette for første gang så har vi også fiskestenger deltakerne kan låne.

Til vanns

Taubane

Kun en kort båttur unna Oksnøen setter vi opp en ZIP line som går skrått over et lite sund hvor deltakerne tar ZIP line fra den ene siden og ned i vannet.

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Til vanns

Klippehopping på Slottsholmen

Rett rundt hjørnet fra taubanen har vi Slottsholmen hvor vi ofte drar ut og hopper fra klippene. Her kan leirdeltakerne hoppe fra forskjellige høyder som 2, 3, 5, 8 og for de aller tøffeste hele 13 meter!

Landaktiviteter

Vi har også en god del aktiviteter som foregår på land.

Landaktiviteter

Klatring

En liten båttur fra øya finner vi klatreveggen vår som er en høy fjellvegg med helt naturlige grep hvor deltakerne blir sikret av en leder og kan velge mellom å prøve den vanskelige eller litt lettere klatreveggen. De aller fleste prøver også begge deler!

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Landaktiviteter

Rappellering

I motsetning til klatring hvor vi skal oppover skal vi nå nedover. På Oksnøen har vi en egen rappellerings vegg hvor deltakeren starter fra toppen og rappellerer (går baklengs) ned en klatrevegg. Deltakeren blir først instruert i hvordan det fungerer, og er sikret av en leder med ett sikringstau. Det som er ekstra kult med rappelleringen er at deltakeren har ett eget tau de rappellerer på så de styrer sitt eget tempo.

Gøy med ball

Ballsport

På leiren har vi en stor fotballbane som man kan spille fotball på hvor vi arrangerer fotballcup for de som synes det er gøy. Vi har også en sandvolleyballbane hvor det ofte blir turnering på de solfylte strand dagene og en basketballkurv midt i leiren hvor man kan spille basketball! I teltet har vi også bordtennisbord og fussball hvor det også blir arrangert konkurranser for å finne periodens beste spiller!

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Høyest opp

Bruskassestabling

Midt i leirområdet har vi et bruskassestablingstårn hvor deltakerne kan prøve seg på å klatre på bruskasser. Da blir deltakeren først sikret i tau av en leder setter seg så oppå en bruskasse og begynner å stable. Her må man sette kassene mellom bena en og en også er det om å gjøre å stable det høyeste tårnet. Kanskje vanker det en premie til periodens høyeste tårn!

Rolige aktiviteter

Dyr

Nede ved stallen har vi i tillegg til hester også griser man kan være med å mate, kaniner man kan få kose med, og et par søte lam.

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Hest

Ridning

I stallen har vi 4 supersøte hester som man kan ri på bane, eller på en tur ute i skogen arrangert av våre egne hesteledere.

Treffsikker

Pil og bueskyting

Rett ved fotball jordet vårt har vi også en pil og bue blink hvor man kan prøve seg på pil og bue skyting. Etter noen forsøk på blinken er det mange som går fra bom til treff til «bullseye»! En supermorsom aktivitet hvor vi i løpet av perioden arrangerer konkurranse!

Extreme Sports Jet Skiing

Fellesaktiviteter

Extreme Sports Jet Skiing
Fellesaktiviteter

Sjøslag

Sjøslag er en helt egen oksnøiansk konkurranse vi arrangerer en gang i perioden. Det er en kano konkurranse hvor deltakerne melder seg på i lag på 3 personer og skal konkurrere i 3 forskjellige grener. Først er det sittende kanopadling, etterfulgt av stående kanopadling, og avsluttes med selve sjøslaget! Under sjøslaget har ingen av lagene padleårer, målet er å velte de andre kanoene, og den siste kanoen som flyter er vinnerne av sjøslaget!

Fellesaktiviteter

Triathlon

Svømming, padling og løping! Triathlon er en konkurranse for de aller tøffeste deltakerne som vil prøve seg på en kul og utfordrende løype. Deltakerne er i lag på 3 personer og blir først kjørt med båt til andre siden av vannet hvor skal svømme tilbake til leiren, padle fra leiren til broen, også skal de løpe tilbake til leirområdet. Noen er med for å vinne og noen er med for å gjennomføre, uansett er det like gøy og utfordrende!

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Konkurranser

Oksnøiade

De Oksnøianske lekene også kjent som Oksnøiaden er en kveldsaktivitet vi arrangerer en av kveldene. Her blir en av de eldste deltakerne og en av de yngste deltakerne satt sammen i «buddy»-par og skal sammen delta i øvelser som potetløp, pil og bue skyting og parløp. En gøyal begivenhet hvor kvelden avsluttes med eggkasting etterfulgt av møljebad!

Musikk og god stemning

Disco

Den legendariske Oksnøen diskoen! Noen av kveldene i periodene arrangerer vi Oksnøen disko som virkelig er en fest uten like. Mange av deltakerne tar på seg hvite klær som lyser i UV lyset og UV maling i ansiktet! Da danser vi hele kvelden i matsalen med høy musikk, og skikkelig god stemning!

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Kos og hygge

Bålkvelder

Bålkveld under stjernehimmel. Leirdeltakerne samlet rundt bålet godt pakket inn i soveposene sine, grilling av smores og historiefortellinger fra lederne er ett av periodens høydepunkter. Sommerminner på sitt beste.

Fellesaktiviteter

Regnværsdager

Om regnet bøtter ned og det ikke passer seg helt å dra ut i klatreveggen eller å være på vannet setter vi i gang noen koselige inne aktiviteter. Alt fra bordtennis- og «fussball» turneringer, maling og perling, spill av ulike slag, lappesteking og varm saft til musikk quiz og film. Det er mange av ute aktivitetene vi fortsatt har gående i regnet, men noen ganger vil man ta en rolig økt inne med god stemning!

Extreme Sports Jet Skiing
Extreme Sports Jet Skiing
Periodens beste kostyme

Karneval

På en av diskoene i perioden arrangerer vi karneval hvor man har med kostymer, og kler seg ut. Vi ser alt fra kreative hjemmelagde kostymer, og kostymer lånt fra oss. Deltakerne kan være med å gå catwalk eller være i publikum! Vi ser så mange kule kostymer hvert år, og vi kårer alltid periodens beste kostyme!